Mobiele & dynamische Stellingen

In magazijnhallen waar de ruimte voor de opslag van producten beperkt is, kunnen verrijdbare stellingen de opslagcapaciteit toch vele malen vergroten.
Verrijdbare stellingen zijn stellingsystemen die op een zogenaamd verrijdbaar onderstel of chassis zijn gemonteerd. Deze stalen onderconstructie heeft een enorm draagvermogen en beweegt over rails die in de vloer zijn ingebed. Elke stellingrij is stevig verbonden met een verrijdbaar onderstel.
Alle stellingrijen zijn verrijdbaar en kunnen dus volledig in elkaar worden geschoven. Dit betekent dat slechts één stellinggang tegelijk open is, namelijk die waar de goederen moeten worden opgeslagen en opgehaald.Het verplaatsen of verschuiven van de stellingen gebeurt elektronisch. Vóór elke verrijdbaar onderstel bevindt zich een schakelaar die met een druk op de knop de verrijdbare onderstellen en dus de stellingen in beweging zet. De start is zo zacht dat de stellingen niet trillen, zelfs niet op grote hoogte.
Verrijdbare stellingen worden klassiek gebruikt in archieven. Deze compacte opslagmethode wordt echter steeds vaker aangetroffen in diverse industrieën waar een groot aantal goederen met verschillende afmetingen en varianten moeten worden opgeslagen. Een andere toepassing van verrijdbare stellingen is de opslag van edele metalen. Wanneer het stellingblok in elkaar wordt geschoven, is directe toegang tot de opgeslagen goederen niet meer mogelijk. Tegenwoordig worden verrijdbare stellingen gebruikt in de aluminiumindustrie of in de opslagruimten van operahuizen en theaters, waar complete decors op een ruimtebesparende manier kunnen worden opgeslagen.

Kenmerken van mobiele stellingsystemen:

  • Uiterst compact opslagsysteem met tot 100% meer opslagcapaciteit
  • Soepele elektronische aandrijving voor een stille werking van de stellingen
  • Veiligheidsvoorzieningen en persoonlijke beschermingssystemen in de gangpaden
  • Kan ook achteraf worden gemonteerd op bestaande conventionele cantilever-stellingen

Contact